ပီတာလင္းဂ်ာယာ၊ ေမ ၁၉။ ။ အဆိပ္ရွိ ေကာ္ေစ႔မ်ားေရာေႏွာထားေသာ
ပလတ္စတစ္ဆန္မ်ား အာရွႏိုင္ငံအခ်ဳိ႕၏ ဆိပ္ကမ္းမ်ားသို႔ ေရာက္ရွိေနၿပီဟု
သတင္းထြက္ေနသည္။ ယင္းဆန္မွာ ခ်က္ၿပီးသည့္ေနာက္တြင္ မွာေနသည္ဟု ဆိုသည္။

ဆန္အစစ္ကဲ႔သို႔ ပုံသြင္းထားေသာ ေကာ္ေစ႔ႏွင့္ အတူ အာလူး၊ ကန္စြန္းဥတို႔မွ ျပဳလုပ္ထားသည့္ ဆိုသည့္ ပလတ္စတစ္ဆန္သည္ အိႏိၵယ၊ အင္ဒိုနီးရွားႏွင့္ ဗီယက္နမ္တို႔ကဲ႔သို႔ ၾကီးမားသည့္ ေက်းလက္ေဒသလူဦးေရရွိသည့္ ႏို္င္ငံမ်ားအတြင္းသို႔ ၀င္ေရာက္ေနသည္ဟု ဆိုသည္။
ေနာက္ဆုံးထြက္ေပၚလာသည့္ ေကာလာဟလအရ ေစ႔ေစ႔စပ္စပ္ေလ႔လာမႈက ယင္းဆန္မ်ားမွာ အနည္းဆုံး ငါးႏွစ္သက္တမ္းရွိေနၿပီဆိုေသာ္လည္း အဆိုပါ ဆန္တုမ်ားမွာ စင္ကာပူသို႔ ၀င္ေရာက္ေနၿပီဆိုသည္။ ယင္းကဲ႔သို႔ ဆန္တုမ်ားကို စားသုံးျခင္းက အသက္ေသေစႏိုင္သည္။ သို႔မဟုတ္ အစာေျခစနစ္ကို ဆိုးဆိုး ၀ါး၀ါးပ်က္စီးေစႏိုင္သည္ဟု က်န္းမာေရးကြၽမ္းက်င္သူမ်ားႏွင့္ အာဟာရပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားခဲ႔သည္။
ရွန္ရွီးျပည္နယ္၊ အထူးသျဖင့္ ထိုက္ယြန္ရွိ တ႐ုတ္ေစ်းမ်ားတြင္ အမ်ားအားျဖင့္ ေရာင္းခ်ေနေသာ ဆန္တုသတင္းက WhatsApp ႏွင့္ ေဖ႔စ္ဘြတ္ကဲ႔သို႔ လူသုံး မ်ားေသာ လူမႈမီဒီယာမ်ားတြင္ ပ်ံ႕ႏွံ႔လ်က္ရွိသည္။
သိုေသာ္လည္း ဆန္တုႏွင့္ ပတ္သက္၍ မည္သည့္သတင္းမွ်မရေသးေၾကာင္း မေလးရွားစိုက္ပ်ဳိးေရးႏွင့္ စိုက္ပ်ဳိးေရးထြက္ကုန္လုပ္ငန္း ၀န္ၾကီး႒ာန ကေျပာ ၾကားခဲ႔သည္။
အဆိုပါသတင္းမ်ား ရရွိျခင္းမရွိေၾကာင္း ယင္း၀န္ၾကီး႒ာန၏ ၀န္ၾကီးက ျငင္းဆိုထားၿပီး အတုကို မည္သို႔ခြဲျခားရမည္ကို စားသုံးသူမ်ားအား သင္ၾကားေပးမည္ဟု လည္း ၄င္းက ေျပာၾကားခဲ႔သည္။
ဆန္တုႏွင့္ ပတ္သက္သည့္ မေက်မနပ္ေျပာၾကားခ်က္မ်ားမွာ ျပည္တြင္းကုန္သြယ္ေရး၊ သမ၀ါယမႏွင့္ စားသုံးသူ၀န္ၾကီး႒ာနက စိုးရိမ္လ်က္ရွိေၾကာင္း တနလၤာေန႔က လူငယ္စိုက္ပ်ဳိးေရးလုပ္ငန္းရွင္မ်ားအစည္းအေ၀းအၿပီး သတင္းေထာက္မ်ားသို႔ ဒါတြတ္ဆရီအစၥေမးလ္က ေျပာၾကားခဲ႔သည္။
အင္တာနက္တြင္ ပ်ံ႕ေနေသာ ဆန္တုသတင္းမွာ မွားခ်င္မွား၍ မွန္ခ်င္မွန္ႏိုင္ေသာ္လည္း ၄င္း၏ ၀န္ၾကီး႒ာနအေနျဖင့္ ခပ္ေပါ႔ေပါ႔သေဘာထား၍ မရေၾကာင္း မေလးရွားျပည္တြင္းကုန္သြယ္ေရး၀န္ၾကီး ဟာဆန္မာလက္ကေျပာၾကားခဲ႔သည္။ ႏိုင္ငံအႏွံ႔စုံစမ္းစစ္ေဆးသြားမည္ဟုလည္း ၄င္းကေျပာၾကားခဲ႔သည္။
ယင္းကဲ႔သို႔ဆန္မ်ားမွာ စူပါမားကက္မ်ားတြင္ ေပၚေပၚတင္တင္ေရာင္းခ်လိမ္႔မည္မဟုတ္ဟုလည္း ဆန္စပါးလုပ္ငန္းမွ သတင္းရင္းျမစ္မ်ားက ဆိုသည္။ ယင္းကဲ႔သို႔ဆန္မ်ဳိး မေလးရွားတြင္ရွ္ိပါက အျဖစ္ႏိုင္ဆုံးမွာ ဆိုင္ငယ္မ်ားတြင္ ေရာင္းခ်ႏိုင္သည္ဟု သတင္းရင္းျမစ္တစ္ခုက ဆိုသည္။
Credit - Mizzima News
No comments:
Post a Comment